English
Etusivu
Live-esitykset
Elokuvat
Ohjelmakartta
Liput ja tapahtumapaikat
Avanto CD
Pressi
Järjestäjät
 
Live-esitykset
Pekka Airaksinen
Mira Calix
Dubbing Mixers
Leif Elggren
Helsinki Computer Orchestra
Shinji Kanki
Emi Maeda
KK. Null
Kari Peitsamo
Radian
Staalplaat Soundsystem
Ibrahim Terzic
Terre Thaemlitz
Ultra-red
Simon Wickham-Smith
The Dj's

 

 

   

Kun kysyy tietokoneelta mitä se tietää Simon Wickham-Smithistä, vastauksia ei tule kovin paljon, mutta syvältä internetistä pongahtavat harvat lausunnot ovat sitäkin mairittelevampia. "Simon Wickham-Smith on underground-sankari". Ensikuulemalla hänen musiikkiaan voisi luulla glitchiksi, mutta "Wickham-Smithin levyjen toinen toistaan maallisempien ja ruumiillisempien otsikoiden alta paljastuu hengellinen sisältö. Hän siirtää uskonnollisia aiheita todelliseen maailmaan — sellaisia kuin politiikan takia polttoitsemurhan tehneen munkin vakaumuksellisuus tai uskonnollisen musiikin torjuntaa herättävän kauneuden tuhoaminen" (www.pitchforkmedia.com Wickham-Smithin albumista Extreme Bukake).

Kaikista musiikintekijöistä Simon Wickham-Smith on kenties lähinnä Pekka Airaksista, vaikka ei tiennytkään tämän olemassaolosta tullessaan talvella 2003 taiteilijaresidenssiin Ivaloon. Tiibetin buddhalainen Wickham-Smith on päätynyt paikoin hyvin samanlaisiin omalaatuisiin musiikillisiin synteeseihin kahden maailman välissä tasapainoillessaan — yhdistellessään mystiikkaa väreileviä sointikenttiä ja intialaista instrumentaatiota noiseen ja teollisuusmusiikkiin.
 

Simon Wickham-Smith esiintyy Pekka Airaksisen Madam I'm Adam-kokoelman levynjulkistamiskonsertissa Kiasma-teatterissa perjantaina 21. marraskuuta klo 19.30.

Linkit:
Simon Wickham-Smith

www.avantofestival.com

site by valotalo Avanto Helsinki Media Art Festival 20-23.11.2003