Avanto Festival
17.-19.11.2006

20.11.2006
Avannossa ennätysmäärä kävijöitä

Sunnuntaina päättynyt Avanto-festivaali innosti ennätysmäärän kävijöitä kokeellisen musiikin ja elokuvan pariin. Kolmipäiväisen tapahtuman yleisömäärä oli lähes 4000, mikä on noin neljännes aiempia vuosia enemmän. Festivaaliväkeä kiinnosti erityisesti kotimaisen kokeellisen elokuvan historiaa valottava Sähkömetsä-sarja sekä newyorkilainen kokeellisen elokuvan ja musiikin pioneeri Tony Conrad.

Avannon suosituin yksittäinen näytös oli Lee Ranaldon ja Leah Singerin yhteisteos Drift, joka täytti Kiasma-teatterin sunnuntai-iltana äärimmilleen. Loppuunmyyty oli myös festivaalin avajaisnäytös, jossa nähtiin Tony Conradin elokuvia ja kuultiin hänen hypnoottista viulumusiikkiaan. Elokuvateatteri Orionissa hämmästeltiin kokeellisen elokuvan vetovoimaa, kun keskimääräinen kävijämäärä näytöstä kohden tuplaantui Sähkömetsä-sarjan ja Tony Conradin elokuvien myötä. Yleisöennätyksiä rikottiin myös Avanto-klubeilla.

15.11.2006
Muutos lauantain Avanto-klubin ohjelmaan

Black Dice (US) on perunut Pohjoismaiden kiertueensa. Black Dicen tilalla Avanto-klubilla Gloriassa lauantaina 18.11. esiintyy The Skaters (US).


13.11.2006
Muutos elokuvaohjelmaan

Tony Conradin Coming Attractions -leffan restauroitu kopio ei ole valmistunut ajoissa, eikä elokuvaa näin ollen valitettavasti voida esittää Avannossa. Sen tilalla Tony Conrad 2 -näytöksessä esitetään Mary Jordanin elokuva Jack Smith and the Destruction of Atlantis (2006), jossa Tony Conrad on mukana.


10.11.2006
Avannon vieraat luennoivat Kuvataideakatemiassa

Avanto-festivaalin vieraaksi saapuvat Tony Conrad ja Frédérique Devaux osallistuvat vierailunsa aikana luennoitsijoina Kuvataideakatemian järjestämään kaksipäiväiseen seminaariin. Artistic Research And The Use of Moving Image & Sound -seminaari järjestetään 15.–16.11. Conradin ja Devaux’n lisäksi seminaarissa luennoivat Sami van Ingen ja Janine Marchessault.

Lisätietoja Kuvataideakatemian kotisivuilta.


30.10.2006
Lipunmyynti alkaa

Avannon lippujen ennakkomyynti alkaa 1.11.2006. Tutustu tarkempiin lipputietoihin täällä.

Avannon festivaalipassien ennakkomyynti alkaa samoin marraskuun alussa. 60 euron hintainen passi kattaa sisäänpääsyn kaikkiin festivaalin tapahtumiin. Festivaalipassilla pääsee myös tutustumaan Kiasman näyttelyihin. Lisäksi hintaan kuuluu Avanto 2006 -CD, joka sisältää Tony Conradin, Ralf Wehowskyn ja Jim O’Rourken aiemmin julkaisemattomat kappaleet. Wehowskyn ja O’Rourken sävellykset saavat ensi-esityksensä Avanto-festivaalilla lauantaina 18.11. kello 12 Sibelius-Akatemian Ääniprojektio-konsertissa.