» In English
Avanto Festival
Seuraava Avanto-festivaali järjestetään 18.-20.11.2005

Festivaali sotkee kuusivuotiaan kokeellisella innolla erilaisia yleisöjä yhteen viettämään jokavuotista avantgarde-taiteen juhlaa. Uutena ohjelmakokonaisuutena nähdään Lasten Avanto. Avannon tapahtumapaikkoina ovat Kiasma, elokuvateatteri Orion, kulttuuriareena Gloria, UMO Jazz House, MUU Galleria, Galleria Huuto ja Ateneum. Orionin näytösten liput ovat jo myynnissä. Muut liput tulevat myyntiin 1. marraskuuta.

Uutisia - päivitetty 18.11.

Perjantaina alkavan Avanto-festivaalin lipunmyynti on käynnistynyt vauhdikkaasti. Blixa Bargeldin konsertti Kiasma-teatterissa on jo myyty loppuun. Samoin on käynyt 6-14 -vuotiaiden suomalaislasten tekemiä videoita esittelevän Hulluimmat videot -sarjan ensimmäiselle näytökselle 18.11. Muihin tapahtumiin lippuja on vielä jäljellä.

Avanto-yökerhojen aikataulut ovat tarkentuneet seuraavasti. Lauantaina Gloriassa esiintyvä Jandek on illan ensimmäinen artisti lavalla, hänen aloitusaikansa on noin klo 22. Perjantaina UMO Jazz Housessa ohjelma käynnistyy toden teolla klo 21.30, jolloin nähdään ensi-illassa Seppo Renvallin ja Zape Leppäsen videoteos Rumpuzinfonia.

Avanto on lähipäivinä esillä niin radiossa kuin televisiossakin. Kulttuuriuutiset esittää lyhyen festivaalikatsauksen, joka on nähtävissä TV 1:ssä tänään torstaina klo 23.15, Yle 24 -kanavalla klo 19.10, 20.05 ja 23.10 sekä Yle Teemalla klo 21.55. Lisäksi ohjelman voi katsoa internetissä osoitteessa http://www.yle.fi/kulttuuriuutiset tänään klo 19.15 alkaen. Ylen Radio 1 puolestaan lähettää ensi viikon alussa Gustav Deutschin haastattelun Kultakuume-ohjelmassa.

Toinen osa Radio Helsingin Chillisalaatin Avantospeciaalista lähetetään sunnuntaina klo 16. Radio Helsinki on pääkaupunkiseudulla kuultavissa taajuudella 95,2 MHz (HTV 104 MHz) ja valtakunnallisesti internetissä osoitteessa http://www.radiohelsinki.fi.

Festivaalin aikoihin julkaistaan myös useita siihen liittyviä CD ja DVD -tallenteita. Mika Taanilan tuotannosta julkaistaan DVD Aika & aine, jolle on koottu hänen viisi viimeisintä elokuvaansa. Mukana ovat mm. Avannossa 2002 ensi-iltansa saanut Erkki Kurenniemestä kertova dokumentti Tulevaisuus ei ole entisensä ja kanadalaisen [The User]:n vuonna 2001 Kiasma-teatterissa esittämään printterisinfoniaan pohjautuva Optinen ääni. Jälkimmäinen nähdään Avantoscope 1 -esityksessä perjantaina klo 14.

Palladium Kirjat on julkaissut Kari Aronpuron runolevyn Runoja siis. Levyltä löytyy mm. eräänä Avannon menneiden vuosien kohokohtana pidetty Aronpuron ja Op:l Bastardsin yhteisesitys Gloriasta.

Useaan otteeseen Avannossa esillä olleen Ian Helliwellin tuotantoa on koottu yksiin kansiin. Englantilaisen Superbo-levymerkin julkaisema Workshop of the World esittelee valikoiman Helliwellin musiikkia ja elokuvaääniraitoja.

Love Records on julkaissut jatko-osan vuonna 2001 ilmestyneelle Arktinen hysteria -levylle. Kahden CD:n kokoelma More Arctic Hysteria / Son Of Arctic Hysteria esittelee suomalaista vaihtoehtomusiikkia 1970 ja -80 -luvuilta ja mukana on mm. sellaisia Avannossakin esiintyneitä nimiä kuin Läjä Äijälä, Pan sonicin Mika Vainio, Pekka Airaksinen ja Kari Peitsamo. Tämän vuoden Avanto-artisteista levyllä kuullaan Swissairia, jonka elokuva Hermafrodiitit esitetään lauantaina Avanto-yökerhossa Gloriassa.

Liput & tapahtumapaikat | Postituslista | Töihin festivaalille? | Järjestäjät | Pressi & akkreditaatiot | Kauppa | Edelliset Avanto-festivaalit
Kiasma-teatteri Suomen elokuva-arkisto Galleria Huuto MUU Galleria Ateneumin taidemuseo Kuvataideakatemia UMO Jazz House Gloria Porin lastenkulttuurikeskus LG TNT Scandic Radio Helsinki Laitilan Kukko Hostel Erottajanpuisto Kierrätyskeskus Kuusakoski Voima Muoto AVEK Taiteen keskustoimikunta Opetusministeriö Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus Mondriaan Foundation Goethe-institut ESEK Hollannin suurlähetystö - The Netherlands Embassy in Finland Art.Austria Nordisk kulturfond Finsk-norsk kulturinstitutt